Šaláty
Prečo šaláty?
Dôvod prečo miešame rôzne druhy zeleniny alebo ovocia?
Kliknete na tlačidlo pod textom.

Ale pozor na olej!
Kvapka oleja v šaláte je vhodná, ale pozor aby ste to neprehnali.
Jednoduchý šalát
Tento typ šalátu je na prípravu, ale aj pre Vašu chladničku veľmi jednoduchý. Základom je zmiešať rôzne typy zeleniny.
- hlavkový šalát/čínska kapusta/poľný šalát
- šalátová uhorka
- paradajky/cherry
- olivy
- červenú/jarnú cibuľku
Celý salát dochutíme soľou (odporúčam morskú alebo himalájsku) a kvapkou extrapanenského olivového oleja.
Ľadový šalát so syrom
Pridať možete rôzne typy syra. Kvalitný tvrdý syr, feta syr alebo mozzarellu.
Dochutiť štipkou soli a tymiánom.


Šalát s vlašskými orechmi a avokádom
Pri príprave šalátu je vhodné použiť baby špenát, ktorý je veľmi chutný s kombináciu avokáda,cherry paradajkami, feta syrom a orechmi. Môžete použiť rôzne typy orechov.
Jemne dochutiť soľou a citrónovou šťavou.
Miešaný šalát s tuniakom a Feta syrom
Šalát v kombinácií z rôznych typoch listových šalátov so cherry paradajkami, červenou repou a cibuľkou. Pridáme syr Feta, ktorý si môžete vmiešať priamo do šalátu.
K tomuto typu šalátika je vhodný tuniak vo vlastnej šťave a na zjemnenie chuti aj ovsený chlebík.