Kokteily & Sladkosti

Cheesecake na zdravo
Príprava
V mixéri si rozdrvíme sušienky a primiešame maslo. Vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme dno okrúhlej formy na pečenie. (forma je vopred vypodložená papierom na pečenie)
"Korpus" dáme zapiecť do rúry na 13 minút pri 180°C.
Základ cheesecake je vymiešanie hmoty z jemného tvarohu (metličkami alebo mixérom) spolu s kyslou smotanou do ktorej postupne pridávame vajcia a žĺtok, macsarpone, med, vanilku a citrónovú kôru.
Vyšľahanú hmotu vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť do rúry na 1 hodinu pri 160°C, ale pozor - vo vodnom kúpeli.
Hotový cheesecake dáme vychladiť (najlepšie cez noc) a dozdobíme lesným ovocím a kvalitnou vysokopercentnou čokoládou.
Ingrediencie:
- 250 g kakaové sušienky
- 120 g maslo
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 500 g mascarpone
- 2 - 3 lyžice medu
- vanilková esencia
- 3 vajíčka + 1 žĺtok
- citrónová kôra
- lesné ovocie + kvalitná čokoláda
