Mäso

 Ako vplýva vysoký príjem mäsa                                                     na naše zdravie?

Príloha
Ideálne je k mäsu podávať šalát.

Omáčka
V panvici nám ostal výborný výpek, tak prečo ho nevyužiť? Pridáme len kúsok masielka, rozmarín a čierne korenie. Na omáčku používam ryžové mlieko, ktoré nám vytvorí ľahkú a jemnú omáčku.


Typ: "Omáčku si môžete pripraviť podľa seba. Namiesto rozmarínu pridajte tymián, provesnsalské korenie, kurkumu,..

Steak z kvalitného mäsa

Steak sa dá pripravovať z viacerých typov mäsa. Dôležité je vyberať kvalitné mäso od overených zdrojov.

Príprava hovädzieho steaku
Mäso, ktoré sme si vopred vybrali z chadničky si umyjeme a osušíme od vody. Pokvapkáme olivovým olejom a vtrieme doň soľ a čierne korenie. Mäso necháme odpočívať (aspoň 15 min.)
Na "rozpálenej" grilovacej panvici s kvapkou oleja ho pečieme z oboch strán. Najprv z prudka (aby sa zatiahlo a bolo šťavnaté) a potom dopekáme. Doba pečenia závisí od vašej chuti a od toho či si ho želáte medium alebo prepečený. Po dopečení mäsa ho odložíme bokom aby si "oddýchlo".
Následne ho môžeme servírovať.

Kuracie mäso je na prípravu jednoduchšie. Pri bravčovom mäse si musíme dať na čas. Pripravuje sa o čosi dlhšie.