Ryby
Postup prípravy lososa v rúre
- Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C.
- Dno pekáča alebo plechu na pečenie vyložíme alobalom.
- Filety lososa osušíme papierovou utierkou.Polejeme trochou olivového oleja a posypeme trochou soli a korenia.
- Lososa uložíme na plech kožou
nadol a vložíme piecť do rúry.
Ideálna príloha
Špenát na cesnaku.
Nakrájajte 1 - 2 strúčiky cesnaku. Na olivovom oleji ich jemne spražte (pozor aby nezhnedol). Pridajte špenátové listy tzv. baby špenát. Dochutíme soľou.
Losos a jeho príprava
Kedy je losos hotový?
Keď sa začne ryba jemne oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu.
A lososa príjemne dochutiť?
A aká je vaša obľúbená metóda prípravy lososa?
Postup prípravy lososa na panvici
- Najideálnejšie je použiť grilovaciu panvicu (ak nemáte použite klasickú)
- Na panvici si rozpuste maslo s olivovým olejom a ochuteného lososa vložte kožou nadol.
- Lososa je vhodné dlhšiu dobu pečenia ponechať na koži a až pred koncom ho prevrátiť - tým nám losos nevyschne
Doba pečenia závisí od hrúbky filety lososa. Upečený bude hotový, keď sa vám po zapichnutí vidličky bude mäso jemne oddeľovať.
Pór s fazuľkou
Na panvicu si pridáme olivový olej a jemne opražíme pór alebo môžeme použiť aj jarnú cibuľku (šalotka je tiež výborná). Pridáme zelenú fazuľku (čerstvú alebo mrazenú). Dochutíme korením a soľou.
Ako
ďalšiu prílohu môžeme použiť rôznu zeleninu. Môžeme ju pripravovať na pare (ideálnejšie) alebo pečenú
v rúre. Použite rôznu zeleninu: brokolica,
karfiol, baby mrkva, cuketka, baklažán, pór..
Ak zeleninku
chcete piecť môžete použiť aj zemiačky, červenú papriku, cibuľku pre sladkú
chuť.
Dochutíme len
veľmi jemne soľou.