Rastlinné bielkoviny
Prečo uprednostniť rastlinné zdroje bielkovín?
- neobsahujú žiadny cholesterol a málo tukov
- chránia pred aterosklerózou a mozgovou porážkou
- obsahujú vlákninu a mnoho veľmi účinných antioxidantov (fytosteroly, proteázové inhibítory, fenolové kyseliny, vitamíny, selén a pod.)
- obsahujú látky, ktoré majú protirakovinový účinok
- sú potenciálne oveľa slabším alergénom ako bielkoviny mlieka, vajec, bravčového mäsa a morských živočíchov
- sú čistejšie (menej chemických látok a choroboplodných mikroorganizmov)
- obsahujú všetky aminokyseliny (vrátane tých esenciálnych) - sójová bielkovina podporuje po záťaži rast svalových buniek rovnako účinne ako mliečna bielkovina
- sú vhodné pre športovcov, diabetikov a bezpečnejšie pre vaše kosti
- sú lacnejšie a ekologické