Rastlinné bielkoviny

Prečo uprednostniť rastlinné zdroje bielkovín?

  • neobsahujú žiadny cholesterol a málo tukov
  • chránia pred aterosklerózou a mozgovou porážkou
  • obsahujú vlákninu a mnoho veľmi účinných antioxidantov (fytosteroly, proteázové inhibítory, fenolové kyseliny, vitamíny, selén a pod.)
  • obsahujú látky, ktoré majú protirakovinový účinok
  • sú potenciálne oveľa slabším alergénom ako bielkoviny mlieka, vajec, bravčového mäsa a morských živočíchov
  • sú čistejšie (menej chemických látok a choroboplodných mikroorganizmov)
  • obsahujú všetky aminokyseliny (vrátane tých esenciálnych) - sójová bielkovina podporuje po záťaži rast svalových buniek rovnako účinne ako mliečna bielkovina
  • sú vhodné pre športovcov, diabetikov a bezpečnejšie pre vaše kosti
  • sú lacnejšie a ekologické