Kokteily & Sladkosti

Cheesecake na zdravo

Príprava

V mixéri si rozdrvíme sušienky a primiešame maslo. Vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme dno okrúhlej formy na pečenie. (forma je vopred vypodložená papierom na pečenie)

"Korpus" dáme zapiecť do rúry na 13 minút pri 180°C.

Základ cheesecake je vymiešanie hmoty z jemného tvarohu (metličkami alebo mixérom) spolu s kyslou smotanou do ktorej postupne pridávame vajcia a žĺtok, macsarpone, med, vanilku a citrónovú kôru.

Vyšľahanú hmotu vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť do rúry na 1 hodinu pri 160°C, ale pozor - vo vodnom kúpeli.

Hotový cheesecake dáme vychladiť (najlepšie cez noc) a dozdobíme lesným ovocím a kvalitnou vysokopercentnou čokoládou.


Ingrediencie:

  • 250 g kakaové sušienky
  • 120 g maslo
  • 250 g jemný tvaroh
  • 200 g kyslá smotana
  • 500 g mascarpone
  • 2 - 3 lyžice medu
  • vanilková esencia
  • 3 vajíčka + 1 žĺtok
  • citrónová kôra
  • lesné ovocie + kvalitná čokoláda